Marinované a uzené maso

Uzené a marinované masoMasný výrobek, který se vyrábí uzením v udírnách se označuje jako uzené maso. Jeho výroba je velice jednoduchá. Maso stačí před úpravou nasolit a uložit do marinády. Následně se vloží do udírny, kde získává svoji finální podobu.

Uzená a marinovaná masa často naleznete v akčních nabídkách. K velkým producentům patří výrobci Kmotr, Krahulík, Řezníkův talíř nebo Váhala. Výrobků, které můžete zakoupit, je celá řada. My se zmíníme jen o pár výrobcích. Jde například o Moravské uzené maso, Česnekovou kýtu, Uzený bok či Uzený bok s česnekem, Uzenou krkovice bez kosti, Uzenou rolovanou plec, atd.

Od firmy Váhala si můžete zakoupit mimo jiné také Sváteční uzené či Hustopečské uzené. Společnost Kmotr nabízí např. Kroměřížskou slaninu, Selské uzené maso, Uzené maso od kýty s kostí nebo Bok v pepři